Frågor om säkerhet, debatt och kontakt

Under denna rubrik finns läsarfrågor, förslag och debattinlägg om säkerhet.
Kritik mot det som skrivs på sajten välkomnas men tänk på att hålla textmängden nere.
Redaktionen förbehåller sig rätten att skära i inlägg som bedöms för långa samt att ta bort sådant som kan upplevas stötande. Det går bra att vara anonym, men om personer, myndigheter eller organisationer angrips måste skribenten identifiera sig till redaktionen för möjlighet till genmälen.

 

 

Inlägg 141026
Sveriges civilförsvarsförbund har fått kritik för att numera inte alls ta upp frågor som rör civila i den händelse vårt land utsätts för krigshandlingar. Nätverket ska försöka reda ut varför.

Foto: Civilförsvarsstyrelsen
     

 

Varför "civilforsvar" i adressen?

Sajten bildades innan "ö" kunde användas i domännamn och gjordes inledningsvis för Lidingö civilförsvarsförening. Då föreningen sedan en tid gått på sparlåga utan konstruktiva aktiviteter har vi valt att inte begränsa innehållet till Lidingö utan tar tills vidare upp säkerhetsfrågor som kan vara av intresse i hela landet.

 

 

Se artikeln här

Svar på fråga angående vår artikel
"Vapenskrammel i Öst - var finns svenska civilförsvaret"

140707
Inför nätverkets artikel bad vi dåvarande försvarsministern Karin Enström förklara vilket skydd civilbefolkningen kan vänta sig i form av skyddsrum, andningsskydd, utrymningsorganisation mm, nu när det allmänna civilförsvaret är avskaffat. Detta aktualiserat av växande oro i omvärlden, situationen i Ukraina samt planerad upprustning av svenska militära försvaret.

Försvarsministerns svar nämner inget alls om detta utan menar att, som vi tyder det, i praktiken måste vi i stort sett klara oss själva. Att medel avsatts för att lära allmänheten klara en kris som varar 72 timmar är nog bra men betydligt mer måste nog till om vi ska överleva en krigssituation.

   

 

Åter till hemsidan

Kontakt: civilforsvar@gmail.com